Sushi, buffé i Kristinehamn

Öppettider

Torsdag-Fredag 11-14
Fredag-Lördag 17-20
Söndag-Onsdag Stängt
sushi KristinehamnLiten bakgrundsinformation till ”Restaurang Sun-Ran”

Järnvägsgatan 3 i Kristinehamn är Kjell Kågemans barndomshem. Kjell flyttade hemifrån efter studentexamen 1957. I början av 2003 beslöts att huset skulle säljas och det lämnades till mäklare för försäljning. Resultat härav var dock ringa.

I oktober 2003 fick Kjell och hans koreanska fru Sun-Ran av mäklaren besked om att inbrott skett i huset. Ganska fort reste de till Kristinehamn för att ”kolla läget”. Då gick Sun-Ran och Kjell också ner i en lokal i nedre våningen som tidigare uthyrts till en låssmed. Innan dess hade lokalen varit advokatkontor och före dess lokal för den grossiströrelse som Kjells pappa, Tore, drivit under många år under namnet ”Swenson och Ericsson”.

Vid besöket i ovannämnda lokal sa Sun-Ran, ”här skulle jag kunna öppna en restaurang”.
Att öppna en egen koreansk/japansk restaurang hade då varit Sun-Rans mångåriga dröm.

Detta ledde till att Kjell och Sun-Ran började tänka i banan om att ordna en restaurang i Kjells gamla barndomshem. För Kjells del skulle det innebära att han skulle återvända till Kristinehamn efter 47 år i Stockholm och på andra platser.

Kjell och Sun-Ran köpte Järnvägsgatan 3 från dödsboet med tillträde den 1 juli 2004. Denna tid var lämplig ur många synpunkter. Dels gick Kjell i pension i början av 2004; dels var sönerna Andreas och Johan redo att lämna föräldrahemmet och dels fanns ekonomiska resurser p g a prisskillnader på hus i Stockholm och Kristinehamn.

Den 1 juli 2004 flyttade Kjell och Sun-Ran till Kristinehamn och den 7 juli började restaurangbygget och efter drygt ½ år var restaurangen klar med invigning den 17 februari 2005.